Eifeltraining MoveOn Motortrainingen
 • Duur:

  van vrijdagmiddag 17u tot zondagmiddag 15u en van zondagmiddag 17u tot dinsdagmiddag 15u

 • Prijs:

  €265,- voor 2 dagen training. Hoteltarief (2 overnachtingen obv half-pension) is €90 per persoon op basis van een 2 persoonskamer en €110 per persoon op basis van een 1 persoonskamer

 • Deelnemers:

  Minimaal 2, maximaal 4 (!) deelnemers

 • Wanneer:

  Vanaf 26 maart 2021

 • Locatie:

  Hotel IslekHöhe, Krautscheid, Duitsland

Eifeltraining


IK WIL MEE!IK HEB EEN VRAAG

Deze training is voor iedereen die beter maar vooral veiliger wil leren motorrijden. De heuvelachtige Eifel biedt de ideale bochtige omstandigheden om je motorvaardigheid en verkeersinzicht onder begeleiding van een ervaren instructeur naar een hoger niveau te tillen. Wat is je beste plaats op de weg voor die bepaalde situatie, kijktechniek, hoe “lees” je de weg zodat je beter kan voorspellen wat komen gaat, anticiperen en snelheid aanpassen aan de situatie, inhaaltechniek. In de bergen komen daar nog elementen bij zoals bochtentechniek in al zijn facetten, de beste remtechniek voor bepaalde situaties etc. Met de opgedane vaardigheden kun je in elk bergachtig gebied goed uit de voeten.

Aan de hand van je inschrijving gaan we na wat jouw leerdoelen zijn. Je komt dan in een groep terecht met een vergelijkbaar vaardigheidsniveau en soortgelijke wensen. Op de avond voorafgaand aan de eerste trainingsdag komt jouw groep aan in het hotel, voor het avondeten. De instructeur is al aanwezig. Die avond gaan we nadrukkelijk in op de komende dagen. De volgende ochtend volgt na het ontbijt een theoriegedeelte waarna we de weg op gaan. De routes en dagindeling zijn toegespitst op (het verhogen van) jouw rijniveau.

De instructeur rijdt in het midden, 2 voor hem, 1 of 2 achter hem. Alles wordt gefilmd en je krijgt onderweg door je oortje routeaanwijzingen en coaching. Er wordt meermaals gestopt om te evalueren en natuurlijk de broodnodige energie in te nemen met een drankje of hapje. Aan het eind van de middag komen we weer aan in het hotel en is er de gelegenheid om op te frissen. Na het diner worden de verrichtingen bekeken en besproken. De volgende ochtend gaan we na het ontbijt weer rijden. Deze dag rijden we tot ongeveer 15.00u. We ronden af met een evaluatie van de training.

Via de portofoon krijg je direct feedback over je verrichtingen. Je medecursisten horen deze feedback ook, zodat wat gezegd wordt voor iedereen kenbaar en toepasbaar is.

De trainingen vinden plaats vanuit Krautscheid en het eindpunt van de 2de (of 3de) dag is in overleg met de deelnemers. Er bestaat de mogelijkheid een extra nacht te boeken (mits een kamer beschikbaar is) zodat je diezelfde dag niet ook nog naar huis moet rijden.

Voor de training geldt een minimum aantal deelnemers van 3 personen. Wordt dit niet gehaald, dan is er in overleg de mogelijkheid te annuleren of een toeslag van 75 euro. Hiervoor heeft u dan wel 2 dagen volledig privéles in een geweldig leerzaam gebied! Reken maar eens uit wat een priveles in NL kost.

Lukt het dit jaar niet maar toch al aan het plannen voor 2022? Ook dan is MoveOn Motortrainingen weer present in de Eifel.

Beschikbare data:

april 2022

vrijdag 1 april tot zondag 3 april: 3 beschikbaar
zondag 3 april tot dinsdag 5 april: 4 beschikbaar
vrijdag 8 april tot zondag 10 april: 4 beschikbaar
zondag 10 april tot dinsdag 12 april: 4 beschikbaar
vrijdag 15 april tot zondag 17 april: 4 beschikbaar
zondag 17 april tot dinsdag 19 april: 4 beschikbaar
vrijdag 22 april tot zondag 24 april: 2 beschikbaar
zondag 24 april tot dinsdag 26 april: 4 beschikbaar

Impressies


 • Eifeltraining
 • Eifeltraining
 • Eifeltraining

Wat onze deelnemers zeggen

 • De instructie is maatwerk; uitgangspunt is de bekwaamheid en ervaring van de cursisten. J-P legt de bochtentechnieken op deskundige en humorvolle wijze uit. Na twee volle dagen bochten rijden zit de techniek er goed in. “Bochtentraining” is eigenlijk een understatement, het is hogeschool bochten rijden, ik noem het “De Bochtenacademie”.
  Hans, Gloucestershire (UK) –
 • Terugdenkend aan de bochtentraining trekken mijn mondhoeken richting mijn oorlellen en mijn gedachten dwalen af. Een echte aanrader! J-P, bedankt voor de wijze lessen, de niet te beschrijven duorit, de humor en de gezelligheid ook namens mijn kompaan. Hopelijk kruisen onze wegen nogmaals.
  Jeroen, Utrecht –
 • Jongens, wat is dit gaaf! Ik kwam nooit verder dan de polders van Noord-Holland, en dan heb je nog geen idee waar die GS voor gemaakt is. Ik heb in 2, herstel 3 dagen echt 432 stappen gemaakt naar meer controle en vertrouwen in mijn motor. En die J-P… da’s een geweldige vent. Geduldig, motiverend, jouw grenzen respecterend en nog gezellig ook.
  Jon, Haarlem –
 • Uit haar reisverslag: “Naar boven scheren op deze wegen… Wat heerlijk, en hoe zou ik dit gedaan hebben zonder m’n bochtenstage bij J-P? Dit rijdt zo super, bijna geen rem en ja hoor, m’n stepjes op de grond! Al die remlichten de hele tijd in de bergen, waarom niet meer je motor laten werken?… En belangrijker, de controle in de bochten voelt heerlijk.”
  Marrit, Utrecht –