Eifeltraining MoveOn Motortrainingen
 • Duur:

  van vrijdagmiddag 17u tot zondagmiddag 15u, van zondagmiddag 17u tot dinsdagmiddag 15u en van woensdagmiddag 17u tot vrijdag 15u.

 • Prijs:

  €345,- voor 2 dagen training incl. btw, excl. hotel. Hoteltarief (2 overnachtingen obv half-pension) is ongeveer €110 per persoon op basis van een 2 persoonskamer en €125 per persoon op basis van een 1 persoonskamer

 • Deelnemers:

  Minimaal 2, maximaal 4 (!) deelnemers. Partner die als duo meerijdt of iets anders wil doen tijdens de training kost alleen de halfpension, af te rekenen met het hotel.

 • Wanneer:

  Vanaf 29 maart 2024

 • Locatie:

  Hotel IslekHöhe, Krautscheid, Duitsland

Eifeltraining

Deze training is voor iedereen die beter maar vooral veiliger wil leren motorrijden. De heuvelachtige Eifel biedt de ideale bochtige omstandigheden om je motorvaardigheid en verkeersinzicht onder begeleiding van een ervaren instructeur naar een hoger niveau te tillen. Wat is je beste plaats op de weg voor die bepaalde situatie, kijktechniek, hoe “lees” je de weg zodat je beter kan voorspellen wat komen gaat, anticiperen en snelheid aanpassen aan de situatie, inhaaltechniek. In de bergen komen daar nog elementen bij zoals bochtentechniek in al zijn facetten, de beste remtechniek voor bepaalde situaties etc. Met de opgedane vaardigheden kun je in elk bergachtig gebied goed uit de voeten.

Aan de hand van je inschrijving gaan we na wat jouw leerdoelen zijn. Je komt dan in een groep terecht met een vergelijkbaar vaardigheidsniveau en soortgelijke wensen. Op de avond voorafgaand aan de eerste trainingsdag komt jouw groep aan in het hotel, voor het avondeten. De instructeur is al aanwezig. Die avond gaan we nadrukkelijk in op de komende dagen. De volgende ochtend volgt na het ontbijt een theoriegedeelte waarna we de weg op gaan. De routes en dagindeling zijn toegespitst op (het verhogen van) jouw rijniveau.

De instructeur rijdt in het midden, 2 voor hem, 1 of 2 achter hem. Alles wordt gefilmd en je krijgt onderweg door je oortje routeaanwijzingen en coaching. Er wordt meermaals gestopt om te evalueren en natuurlijk de broodnodige energie in te nemen met een drankje of hapje. Aan het eind van de middag komen we weer aan in het hotel en is er de gelegenheid om op te frissen. Na het diner worden de verrichtingen bekeken en besproken. De volgende ochtend gaan we na het ontbijt weer rijden. Deze dag rijden we tot ongeveer 15.00u. We ronden af met een evaluatie van de training.

Via de portofoon krijg je direct feedback over je verrichtingen. Je medecursisten horen deze feedback ook, zodat wat gezegd wordt voor iedereen kenbaar en toepasbaar is.

De trainingen vinden plaats vanuit Krautscheid en het eindpunt van de 2de (of 3de) dag is in overleg met de deelnemers. Er bestaat de mogelijkheid een extra nacht te boeken (mits een kamer beschikbaar is) zodat je diezelfde dag niet ook nog naar huis moet rijden.

Voor de training geldt een minimum aantal deelnemers van 3 personen. Wordt dit niet gehaald, dan is er in overleg de mogelijkheid te annuleren of een toeslag van 75 euro. Hiervoor heeft u dan wel 2 dagen volledig privéles in een geweldig leerzaam gebied! Reken maar eens uit wat een priveles in NL kost.

Lukt het dit jaar niet maar toch al aan het plannen voor 2025? Ook dan is MoveOn Motortrainingen weer present in de Eifel.

Voorlopig beschikbare data (we zijn in onderhandeling voor meer data):

april 2024

vrijdag 29 maart tot zondag 31 maart: 1 beschikbaar
zondag 31 maart tot dinsdag 2 april: Vol
woensdag 3 april tot vrijdag 5 april: Vol
vrijdag 5 april tot zondag 7 april: 2 beschikbaar
zondag 7 april tot dinsdag 9 april: 4 beschikbaar
woensdag 10 april tot vrijdag 12 april: Vol
vrijdag 12 april tot zondag 14 april: Vol
zondag 14 april tot dinsdag 16 april: 1 beschikbaar
woensdag 17 april tot vrijdag 19 april: Vol
vrijdag 19 april tot zondag 21 april: Vol
zondag 21 april tot dinsdag 23 april: 4 beschikbaar
woensdag 24 april tot vrijdag 26 april: Vol

juni 2024

zondag 9 juni tot dinsdag 11 juni: 2 beschikbaar
woensdag 12 juni tot vrijdag 14 juni: 3 beschikbaar
vrijdag 14 juni tot zondag 16 juni: Vol
zondag 16 juni tot dinsdag 18 juni: Vol
woensdag 19 juni tot vrijdag 21 juni: Vol
vrijdag 21 juni tot zondag 23 juni: Vol

augustus 2024

zondag 18 augustus tot dinsdag 20 augustus: 4 beschikbaar
woensdag 21 augustus tot vrijdag 23 augstus 3 beschikbaar
vrijdag 23 augustus tot zondag 25 augstus: 3 beschikbaar


IK WIL MEE!IK HEB EEN VRAAG

Impressies


 • Eifeltraining
 • Eifeltraining
 • Eifeltraining

Wat onze deelnemers zeggen

 • De instructie is maatwerk; uitgangspunt is de bekwaamheid en ervaring van de cursisten. J-P legt de bochtentechnieken op deskundige en humorvolle wijze uit. Na twee volle dagen bochten rijden zit de techniek er goed in. “Bochtentraining” is eigenlijk een understatement, het is hogeschool bochten rijden, ik noem het “De Bochtenacademie”.
  Hans, Gloucestershire (UK) –
 • Terugdenkend aan de bochtentraining trekken mijn mondhoeken richting mijn oorlellen en mijn gedachten dwalen af. Een echte aanrader! J-P, bedankt voor de wijze lessen, de niet te beschrijven duorit, de humor en de gezelligheid ook namens mijn kompaan. Hopelijk kruisen onze wegen nogmaals.
  Jeroen, Utrecht –
 • Jongens, wat is dit gaaf! Ik kwam nooit verder dan de polders van Noord-Holland, en dan heb je nog geen idee waar die GS voor gemaakt is. Ik heb in 2, herstel 3 dagen echt 432 stappen gemaakt naar meer controle en vertrouwen in mijn motor. En die J-P… da’s een geweldige vent. Geduldig, motiverend, jouw grenzen respecterend en nog gezellig ook.
  Jon, Haarlem –
 • Uit haar reisverslag: “Naar boven scheren op deze wegen… Wat heerlijk, en hoe zou ik dit gedaan hebben zonder m’n bochtenstage bij J-P? Dit rijdt zo super, bijna geen rem en ja hoor, m’n stepjes op de grond! Al die remlichten de hele tijd in de bergen, waarom niet meer je motor laten werken?… En belangrijker, de controle in de bochten voelt heerlijk.”
  Marrit, Utrecht –